בית - מאמרים - עצות מועילות לזכות ביום הדין

.

לקראת יום הדין הקרב ובא, ליקטנו מספר עצות השוות לכל נפש כדי לזכות בדין


כב' אלול תשפ"ב  |  18.9.2022  |  14:49


עצות-לזכות-בדין

נביא כאן כמה עצות שטובות לכל אדם כדי לזכות ביום הדין:

א) אמרו רבותינו כל המרחם על הבריות מרחמין עליו מן השמים, ונמצא שכאשר אדם חס על חבירו, כל שכן על אשתו בבית, על בניו ובנותיו ומתנהג עמם בחסד וברחמים, לפנים משורת הדין, כך גם כשיבואו לדון אותו בבית דין של מעלה ינהגו עמו לפנים משורת הדין וירחמו עליו וימתיקו את דינו.

ב) עוד עצה נפלאה מאוד, שאדם - לבד מכך שעושה תשובה באופן כללי על כל מעשיו - יאמץ ויקח מצוה אחת ויקפיד בה ויהדר בה בכל כוחו ומצוה זו תהיה לו לסניגור תמיד וכמו שכתב בספר חרדים, וכבר כתב כן בספר התדיר (ענין התשובה סימן לח) שמה שכתוב בגמרא במסכת ראש השנה (דף יז ע"ב) שארבעה דברים מקרעין גזר דינו של אדם ואחד מהם זה "שינוי מעשה", היינו שצריך לתפוס דבר מסוים ולהשתנות בו לטובה לגמרי, והביא שכך העידו על הרמב"ם שבכל שנה היה מוסיף לקבל עליו הנהגה מיוחדת וחדשה עיין שם. וגם רבנו הרש"ש זיע"א במוסר שתיקן לפני תקיעת שופר (הובא גם בספר פלא יועץ) כתב במעלת דבר זה שאדם יקבל עליו דבר אחד בכל כוחו.

ובודאי עדיף שיהיה הדבר שמקבל קל כדי שיוכל לעמוד בו, ומכל מקום יחשוב על דבר שישפיע עליו הרבה בעבודת ה', ונביא מספר דוגמאות:

  1. ללמוד תורה כל יום ברציפות ובערנות חצי שעה (עם טלפון סלולרי מכובה, בלי להרדם, ואם לא הספיק לא ילך לישון עד שילמד). ואע"פ שלומד שעה או שעתיים ויותר, יקבל עליו חצי שעה מתוך זה בהקפדה כנזכר.
  2. כל ברכת המזון יברך במתינות ומתוך הכתב (זו גם סגולה גדולה להנצל מכל צרה ושלא יחסר מזונו אלא יהיה לו שפע גדול).
  3. ברכת "אשר יצר" בכל פעם שיוצא מבית הכסא יברכנה בכוונה (בלי ללכת ובלי להתעסק או לנגב ידים, ועדיף מתוך הכתב).
  4. שיהיה לו רב תלמיד חכם שיתייעץ עימו כל עניין ויקבל דבריו לגמרי (מי שנשוי עדיף שיקבל יחד עם אשתו).
  5. שיחלק כל ברכה לשלושה חלקים (ברוך אתה ה', אלוקינו מלך העולם, שהכל נהיה בדברו).
  6. שינתק הטלפון בזמן הלימוד / שיעור תורה שיהיה שקט לגמרי (אפילו לא על רטט שלא יסיח את דעתו).
  7. מי שיש לו טלפון חכם, שיהיה לו טלפון נוסף כשר ואת השיחות השוטפות ינהל במכשיר הכשר. ועדיף שישאיר את הטלפון החכם במשרד.
  8. שעה ראשונה של הלימוד בתענית דיבור.
  9. לקרוא קריאת שמע שעל המיטה מתוך סידור בכוונה.
  10. שתהיה לו שעה שלימה או שעתיים (שעה בוקר ושעה אחה"צ) שמשגיח על לשונו שלא לדבר לשון הרע (גנות) ורכילות (לספר לחבירו מה אמרו עליו / מה עשו לו) ועדיף לא לדבר כלל על אחרים.

ויהי רצון שנזכה כולנו לשנת גאולה וישועה שנת שלום וברכה שנת אהבה ואחוה, ובמהרה יקבץ ה' גלויותנו ויעלנו לארצנו בביאת משיחנו אמן.